tisdag 29 december 2009

Lagen om karma

LAGEN OM KARMA eller ORSAK OCH VERKAN:
Karma är handling och konsekvens av denna handling. Karma är på samma gång orsak och verkan.

Här har vi några gamla ordspråk att känna igen oss i:
"Så som du bäddar får du ligga", "Som man sår får man skörda"

Om vi vill skapa lycka i vårt liv så måste vi alltså även så frön av lycka.

Här refererar jag direkt ur boken:
"Du och jag gör i grundan ett oändligt antal val. I varje ögonblick i hela vårt liv befinner vi oss i ett flät för alla möjligheter, där vi har tillgång till ett oändligt antal valmöjlihgeter. En del av dessa val gör vi medvetet, medan andra görs omedvetet. Men det bästa sättet att förstå och maximera användningen av karmalagen är att vi blir medvetet uppmärksamma på de val vi gör i varje ögonblick."

Deepak säger också att allting som händer i detta ögonblicket i ditt liv är ett resultat av de val du har gjort tidigare.

Deepak säger också att tyvärr gör många av oss val omedvetet och därför tror vi inte att det var val - men ändå är det ju just val vi gör. Även reaktionerna är val. Om du blir förolämpad för att jag säger att dina gardiner är skrynkliga så väljer du att bli förolämpad. Till och med om jag säger att du har en ful näsa så är din ledsna reaktion ett val som du själv gör. För du kan ju likagärna välja att bara tänka "Jaså, tycker hon att jag har en ful näsa?".

Att ta ett steg bakåt och betrakta de val man gör i olika situationer skapar ett medvetande och medvetna val är mycket uppbyggande för livet. Du ska känna med hjärtat om valen är rätt och du ska endast välja de val som känns rätt i hjärtat..eller i magen..eller i hela kroppen (och känner man olycka i hjärtat vid en förolämpning så ska man ju naturligtvis välja att bli ledsen och att visa det, eller hur!).

Deepak säger också att av det oändliga antalet tillgängliga val som finns i varje sekund finns det bara ETT val som kommer att skapa glädje för både dig och dem i din närhet. När du gör just den sortesn val kommer det att resultera i ett beteende som kallas spontant rätt handlande!

Känn efter vid valet; känslan av välbehag innebär att du väljer rätt, känslan av obehag är lika med att du håller på att välja fel. Om man gör rätt val (rätt i din känsla) varje gång du väljer i livet så använder du lagen om karma rätt. Använder du denna lag rätt så kommer du att få lycka, välstånd, pengar och kärlek, enligt Deepak. Gör du vackra handlingar får du vackert tillbaka. Väljer du rätt i ditt liv så som ditt "Själv" vill leva så får du rätt sorts liv. Är du snäll mot andra så möts du av snällhet.


Du har rätt att välja den du vill vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar