måndag 20 juni 2011

Livsuppgift - steka sparvar kan inte flyga

Jag tror att vi alla har en livsuppgift, ett livsändamål. Kanske kan den förändras, eller utvecklas med tiden men jag inbillar mig att den följer samma "röda tråd" genom livet.

Hur kommer man då i samklang med sin själs ändamål, hur hittar man sin livsuppgift?

Ett bra tips är att gå tillbaka till barndomen. Vad älskade du att göra som barn? Vilka intressen hade du då? Hur kan man översätta detta till vuxenlivet?

Fundera också över när du får "flow" i livet nu, som vuxen. Vad kan få dig att gå in i något så mycket att tiden rusar och du stänger av allt runt omkring - så att du "glömmer tid och rum"?

Det kanske inte alltid går att leva på sin livsuppgift - även om jag tror att man faktiskt många gånger kan nå dit också. Kanske handlar det om ideellt arbete på fritiden, eller möjligtvis någon hobby. Kanske handlar det om att vara ledare för ett ungdomslag inom idrotten, eller som cirkelledare inom något speciellt ämne.

De stekta sparvarna flyger dock inte in i munnen. Vi behöver själva styra våra liv för att nå våra mål. Och framförallt behöver vi sätta upp mål och delmål för att komma framåt i vår strävan.

På tankekorn finns en enkät som vi kan använda för att sätta upp SMART(a) mål.

Läs vidare här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar